Tendensrapporten 2019

Tendensrapporten er en rapport hvor tidligere kandidater til Årets Unge Ledere forteller om sine karriereplaner, ambisjoner, prioriteringer og ønsker for fremtiden. Vi har utarbeidet denne rapporten flere år på rad nå, og vi gleder oss alltid til å se i hvilken retning tendensene peker.

I årets rapport ser vi flere spennende tendenser. For eksempel ser vi en endring i prioriteter når det kommer til ansettelsesforhold. Her har valget «utfordrende oppgaver» hatt høyest prioritet i mange år, men dette har nå endret seg. Respondentene legger mer vekt på andre ting, og nå har «godt arbeidsmiljø og arbeidsglede» høy prioritet.

Andre områder som prioriteres svært høyt i år, er «god balanse mellom jobb og fritid». Også valget «videreutvikling og kompetansebygging» gis en tydeligere prioritet enn tidligere. 

Noe interessant i år er at vi ser en stigning i antall menn som har observert at kvinner er blitt forskjellsbehandlet. Det ser ut til at unge menn er blitt mer bevisste på denne problemstillingen, kanskje på grunn av debatter og oppmerksomhet rundt emnet de siste årene?

Til slutt i årets rapport kan du lese et intervju med TOPP3-vinnere av Årets Unge Ledere 2018, der de snakker om sitt syn på ledelse, hvordan de søker utvikling og hva og hvordan de ser på fremtidens utfordringer.


God leselyst!